Training burn-outpreventie

Stressgerelateerde klachten als burn-out en depressie zijn een groeiend en kostbaar probleem. Wanneer een medewerker uitvalt met zulke klachten, is de impact enorm: voor de medewerker, voor diens collega’s en voor uw organisatie. Voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe? De training of workshop ‘Regie op je energie’ legt een stevige basis voor preventie.

Burn-out en depressie ontstaan door stress (lees: Wat is burn-out?). Maar die stress is niet de oorzaak: er is pas een probleem wanneer je niet voldoende herstelt van stress. Preventie van burn-out begint dus bij bewustwording van wat stress is en hoe het werkt in het lichaam. Zo ontstaat een breder begrip van wat ons stress bezorgt.

Regie op je energie

Een stevige basis voor preventie van burn-out en depressie onder medewerkers van bedrijven

In de training ‘Regie op je energie’ leren deelnemers over het stresssysteem en de gevolgen van stress voor lichaam en geest. Die kennis passen zij vervolgens toe op hun eigen ervaringen. Iedere deelnemer leert zijn of haar eigen stresssignalen kennen en herkennen. Ook kijken zij naar wat hen stress bezorgt. Vervolgens ontwikkelen zij met elkaar en met de trainer een aantal simpele maar effectieve strategie├źn om met stress om te gaan en te herstellen van stressvolle periodes.

Doelen

Het hoofddoel van de training is: regie krijgen op je energie. Dat doel wordt gestut door drie pijlers: theorie, eigen onderzoek en handzame tools.

Kennis over stress
Kennis over stress

Theoretisch inzicht. Wat is stress? Hoe werkt stress in lichaam en geest? Wat zijn de gevolgen van stress?

Stress herkennen
Stress herkennen

Eigen onderzoek. Wat zijn jouw stresssignalen? Wat zijn je energielekken? Wat voedt je?

Omgaan met stress
Omgaan met stress

Je eigen plan om met stress om te gaan. Wat doe je als je stress ervaart? Hoe kom je tot rust? Hoe laad je weer op?

Opbrengsten

Deelnemers gaan naar huis met theoretische kennis en praktische vaardigheden rond omgaan met stress. Dat levert belangrijke verbeteringen op in de organisatie.

  • Betere communicatie
  • Meer werkplezier
  • Meer creativiteit
  • Hogere productiviteit
  • Minder (langdurig) verzuim door stressgerelateerde klachten

Borging

De training inspireert medewerkers tot langdurige gedragsverandering. Inbegrepen in de standaardvorm van de training zijn:

  • Een persoonlijk stressplan voor iedere medewerker
  • Oefenmateriaal op YouTube
  • Een hand-out met de theorie plus praktische en aansprekende oefeningen om het geleerde levend te houden.

Gedragsverandering vergt echter herhaling en discipline. Om de resultaten van de training te borgen, adviseren wij daarom een terugkomdag voor de deelnemers, circa twee maanden na de training. Daarin wordt de stof weer opgefrist en kunnen deelnemers ervaringen en best practices uitwisselen. Ook kunnen nieuwe oefeningen worden aangeboden.

Praktische informatie

Meer informatie en offerte aanvragen

Bent u nieuwsgierig naar de training ‘Regie op je energie’? Of wilt u een offerte aanvragen? Vul onderstaand formulier in en we bellen u binnen twee werkdagen terug. U kunt ook zelf bellen: 020 – 894 28 53.

U verklaart kennis te hebben genomen van het privacybeleid van Vitamine Z. U bent akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens voor de afhandeling van dit verzoek.