Mindfulness voor bedrijven

De oorzaak van burn-out is stress. Dat betekent niet dat we stress moeten voorkomen of bestrijden: het maakt onlosmakelijk deel uit van het leven. Preventie van burn-out en andere stressgerelateerde klachten begint bij gezond omgaan met die onvermijdelijke stress. 

Meditatie en mindfulness zijn precies daarop gericht: het vroegtijdig herkennen van stress. Vanuit die herkenning kun je vervolgens een adequate manier kiezen om de stress te beantwoorden. Zo blijft de stress binnen de perken. Meditatie en mindfulness zijn in zichzelf een vorm van zelfzorg. Ook bevorderen ze andere vormen van zelfzorg.

Daarom is het aanbieden van mindfulness en meditatie aan medewerkers een slimme investering voor bedrijven. Want medewerkers die goed voor zichzelf zorgen en adequaat kunnen omgaan met stress zijn gezonder. Ze hebben meer plezier in hun werk en zijn productiever. 

Vitamine Z werkt samen met een gecertificeerde mindfulnesstrainer, lid categorie 1 van beroepsvereniging VMBN. Hij verzorgt het traditionele achtweekse programma in stressreductie (MBSR). Wij gaan ook graag in gesprek over het leveren van maatwerk voor uw medewerkers.