Burn-outpreventie in het Flevoziekenhuis

  • door
Burn-outpreventie ziekenhuis

Het Flevoziekenhuis in Almere besteedt aandacht aan vitaliteit. Een onmisbaar onderdeel daarvan is gezond omgaan met stress. Daarom bood het ziekenhuis zijn medewerkers de workshop Regie op je energie aan.

Samen met het onderwijs noteert de zorg het hoogste percentage stressgerelateerde klachten en burn-out. Een triest gegeven: de mensen die zorg dragen voor ons welzijn, branden zelf op. Het besef dat dat anders moet, dringt ook door bij zorginstellingen. Zoals dus bij het Flevoziekenhuis in Almere.

Beide workshops werden goed ontvangen. De deelnemers beoordeelden ze met een 8,1; zij waardeerden vooral de opgedane kennis over de werking van stress in lichaam en geest en de handzame oefeningen om stress te verminderen. 

Een workshop of training als deze bevordert persoonlijk leiderschap en zelfzorg. Dat is één kant van preventie van stressgerelateerde klachten. De andere kant is het veranderen van een op hol geslagen arbeidscultuur op sommige afdelingen. Daarover hoorde de trainer een aantal schrijnende verhalen die kenmerkend zijn voor de zorg als geheel. Als we daar nu ook eens wat aan zouden kunnen doen…